top of page
img26193.jpeg

1

Kızartma Tarifi

  • İçli köfteleri en az 45 dk önce buzluktan çıkartıp dışarıda bekletin.

  • Fritöz veya derin bir kızartma kabı kullanın.

  • Pişirme kabına içli köfteleri 1-2 cm örtecek kadar bol sıvı yağ koyun.

  • Yağı yüksek ateşte 160-180 kadar iyice kızdırın.

  • İçli köfteleri kızgın yağın içine nazikçe, birbirlerini sıkıştırmayacak sayıda ve zedelemeden yavaşça bırakın. (İyice pişmeden kesinlikle dokunmayın.)

  • Yaklaşık 4-5 dk kızarttıktan sonra tahta kaşık ile rahatlıkla kontrol edebilirsiniz.

  • Rengi istediğiniz ölçüde esmerleştiyse çıkartın.

  • İsteğe göre içli köftenize limon damlatarak tüketebilirsiniz. 

2

Haşlama Tarifi

  • İçli köfteleri pişirmeden 30 dk önce buzluktan çıkartın.

  • Derin bir tencere içerisine içli köftelerin boyunu 2-3 cm aşacak şekilde su doldurun.

  • Fokurdayan suyun içerisine bir miktar tuz ekleyin.

  • İçli köfteleri yavaşça suya bırakın. Pişirme anında kesinlikle dokunmayın veya karıştırmayın (dağılabilir).

  • Su tekrar kaynayıp fokurdamaya başladıktan sonra orta ateşte 5-6 dk daha pişirin.

  • Büyük bir kaşık yardımıyla yavaşça altından kavrayarak tencereden çıkarın.

  • Mantıda kullanılan yoğurtlu sosu içli köftenize de sos olarak kullanabilirsiniz.

"Doğru pişirme teknikleriyle çatlamayı önleyip, lezzete lezzet katabilirsiniz."

bottom of page