


1
Kızartma Tarifi
-
İçli köfteleri en az 45 dk önce buzluktan çıkartıp dışarıda bekletin.
-
Fritöz veya derin bir kızartma kabı kullanın.
-
Pişirme kabına içli köfteleri 1-2 cm örtecek kadar bol sıvı yağ koyun.
-
Yağı yüksek ateşte 160-180 kadar iyice kızdırın.
-
İçli köfteleri kızgın yağın içine nazikçe, birbirlerini sıkıştırmayacak sayıda ve zedelemeden yavaşça bırakın. (İyice pişmeden kesinlikle dokunmayın.)
-
Yaklaşık 4-5 dk kızarttıktan sonra tahta kaşık ile rahatlıkla kontrol edebilirsiniz.
-
Rengi istediğiniz ölçüde esmerleştiyse çıkartın.
-
İsteğe göre içli köftenize limon damlatarak tüketebilirsiniz.
2
Haşlama Tarifi
-
İçli köfteleri pişirmeden 30 dk önce buzluktan çıkartın.
-
Derin bir tencere içerisine içli köftelerin boyunu 2-3 cm aşacak şekilde su doldurun.
-
Fokurdayan suyun içerisine bir miktar tuz ekleyin.
-
İçli köfteleri yavaşça suya bırakın. Pişirme anında kesinlikle dokunmayın veya karıştırmayın (dağılabilir).
-
Su tekrar kaynayıp fokurdamaya başladıktan sonra orta ateşte 5-6 dk daha pişirin.
-
Büyük bir kaşık yardımıyla yavaşça altından kavrayarak tencereden çıkarın.
-
Mantıda kullanılan yoğurtlu sosu içli köftenize de sos olarak kullanabilirsiniz.
"Doğru pişirme teknikleriyle çatlamayı önleyip, lezzete lezzet katabilirsiniz."